F.A.Q

Zijn binnen kozijnen eenzijdig of tweezijdig opgenomen?

Binnendeurkozijnen-, en puien zijn door ons 2-zijdig in strekkende meters in de inventarisatie opgenomen, tenzij anders omschreven.

Voorbeeld; één kozijn van 1 meter breed en 2 meter hoog (zonder onderdorpel), wordt in onze metrages getotaliseerd als 10 m¹ te schilderen oppervlak, dus 5 m¹ per zijde.  Deze meetmethode is van toepassing op alle voorkomende binnendeurkozijn/-puien.

In welke bestanden worden projecten aangeleverd?

Onze calculaties worden aangeleverd in TopCalc bestand, en op verzoek kunnen wij deze omzetten in een Excel-format. Begeleidend schrijven met opmerkingen en uitsluitingen van het project worden bijgevoegd in een overzichtelijk PDF-bestand zodat dit d.m.v. “kopiëren en plakken” eenvoudig in de offerte kan worden verwerkt.

Hoe worden radiatoren opgenomen?

Plaatradiatoren hebben wij 2-zijdig vlakvol in de metrages opgenomen, het type radiator geeft aan uit hoeveel platen de radiator is opgebouwd. Voorbeeld; één radiator van 2 meter breed en 1 meter hoog, wordt in onze metrages getotaliseerd als 4 m² te schilderen oppervlak. – (191 radiatoren – A1 Vlak, 1 plaat 2-zijdig)

Hoe zijn prijzen opgebouwd?

Onze calculaties zijn gebaseerd op gangbare te schilderen oppervlakten, uitvoeringsmethoden en gemiddelde omstandigheden volgens het Tijdnormenboek 2005 van het Bedrijfschap Schildersbedrijf. Ook hebben wij geen rekening gehouden met bijkomende kosten in verband met zogenaamde bouwplaats factoren (kwaliteitseisen, moeilijkheidsgraad e.d.).

Gehanteerde behandelingssystemen en eenheidsprijzen dienen zelf te worden beoordeeld op de op haalbaarheid. Als wij onderdelen niet hebben voorzien van een eenheidsprijs, beschikken wij voor het behandelen van deze onderdelen niet over specifieke normtijden en/of materiaalprijzen en dient u deze zelf te bepalen.

Shared By Themebu.Net